Follikulit: Hur bli av huden i Polka Dots

26 October 2017

Follikulit: Hur bli av huden i Polka Dots

Follikulit är en inflammation som uppstår i hårsäcken. Det yttrar oftast själv i ansiktet, ljumske, skinkor och ben, genom utslag som ser ut som finnar. Orsaken till follikulit är relaterad till hårsäcken som har skadats eller har blockerats. Lesionen, i sin tur, manifest infektion med bakterier, såsom Staphylococcus (Staphylococcus).

Hos kvinnor verkar follikulit oftast särskilt när hårborttagning sker på fel sätt. Huden kan inte andas och att bakterierna dra nytta av inåtväxande.

follikulit

S.F. inflammation i en follikel; elementära skador av akne.

Epilering slarvat orsaka follikulit. (Reuters)Epilering slarvat orsaka follikulit. (Reuters)

När ytlig follikulit kännetecknas av pus bildning av pellets. Utslagen kan inte heller presentera pus och har endast en rödaktig området runt håret. Det follikulit påverkar inte bara utseendet, men också oftast bry med smärta och klåda.

Behandling för follikulit

För att bli av follikulit rekommenderas att använda kosmetika som har glykolsyra, salicylsyra och vitamin A i sina respektive formler. Behandlingen kan också göras med varmt vatten komprimerar att dränera de drabbade folliklar.

Kosmetika comácidos glykolsyra, salicylsyra och vitamin A kan hjälpa till. (Reuters)Kosmetika comácidos glykolsyra, salicylsyra och vitamin A kan hjälpa till. (Reuters)

Om infektionen follikulit orsakar mycket smärta, då kvinnan måste tillämpa antibiotika på huden, såsom mupirocin salva eller medicin genom munnen som kallas dikloxacillin. Vissa svampdödande läkemedel har även möjlighet att bekämpa infektionen.

Den follikulit svarar vanligtvis väl på behandlingen, men det finns en risk för att det åter visas. För att få ett slut på problemet, är det värt att söka råd från en hudläkare.

Tips för att förebygga follikulit

Det finns sätt att förebygga follikulit. Kolla in följande tips:

• Det är viktigt att låta huden andas, särskilt efter rakning med rakkniv eller vax.

• Under varma dagar, bör kvinnan undvika att bära åtsittande kläder och tjocka tyger.

• Huden bör lämnas till skrubba minst en gång i veckan. Men om den fruktade bollar visas, är det bättre att inte exfoliera inte attackera den drabbade regionen.

• Kvinnan ska leta efter sätt att minska friktionen av kläder.

Gör laser hårborttagning är ett sätt att förhindra follikulit. (Reuters)Gör laser hårborttagning är ett sätt att förhindra follikulit. (Reuters)

• Det är viktigt att hålla området skadats av folliculitis alltid ren.

• Alla kläder eller förorenade handduk bör undvikas.

• Det finns ingen idealisk metod för hårborttagning för att förhindra follikulit. Dock utförde erbjuder mindre benägna att fastna i håret laserförfarandet.

• Det rekommenderas inte hålla antiseptiska tvättar ofta, eftersom denna behandling kan döda skydds hudbakterier.

Hemlagad recept för follikulit

En mycket enkel åtgärd kan hjälpa vid behandling av follikulit, i fallet med peeling, fungerar verkligen! Men om du vill gå vidare, har vi en hemmagjord recept som lovar att avsluta dessa bollar som oönskade, är mer lämpade för rumpan detta recept, det ger!

ingredienser:

  • 5 Aspirin obelagd
  • 2 matskedar () varmt vatten
  • 1 matsked () Honey

Gör en "pap" krossa aspirin i varmt vatten med hjälp av en sked. Lägg sedan till honung. Applicera sedan masken i den region där är koncentrerad follikulit och låt den stå i 20 minuter. Sedan är det bara skölj och tillämpa en återfuktande anti-akne kräm.