Κυστίτιδα: Ουρολοίμωξη που προκαλεί κάψιμο κατά την ούρηση

26 October 2017

Κυστίτιδα: Ουρολοίμωξη που προκαλεί κάψιμο κατά την ούρηση

ο κάψιμο κατά την ούρηση είναι μια σημαντική συμπτώματα κυστίτιδας, ένα λοίμωξη της ουροδόχου κύστης. Το πρόβλημα έχει διαφορετικές αιτίες και μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο το άτομο αναζητήσει ιατρική βοήθεια και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα έκβασης. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν κυστίτιδα, όπως εκείνες που χρησιμοποιούν ουροκαθετήρα μακρύ, έχοντας πέτρες στα νεφρά, χαμηλή ανοσία, μια ενεργή σεξουαλική ζωή και τη χρήση ως αντισυλληπτικό διάφραγμα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τα αίτια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία αυτής της ασθένειας για να πάρει οριστικά τελειώσει το κάψιμο κατά την ούρηση.

κυστίτιδα

Κυστίτιδα είναι ένα είδος μόλυνσης που επηρεάζει την ουροδόχο κύστη και είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Η ασθένεια συνδέεται συχνά με βακτήρια του κόλπου, που διακινούνται μέσα στην ουρήθρα και, στη συνέχεια, μέσα στην κύστη. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κυστίτιδα προκαλείται από Escherichia coli, ένα μικροοργανισμό που ζει στο έντερο και έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης. Τα ανατομικά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας που ευνοούν την εμφάνιση της κυστίτιδας. Ωστόσο, οι άνδρες και τα παιδιά υπόκεινται επίσης σε ασθένειες.

Η καύση κατά την ούρηση Μπορεί να κυστίτιδα

Τι προκαλεί κυστίτιδα;

Η αιτία της κυστίτιδας εξαρτάται από την προσβεβλημένη περιοχή, η οποία μπορεί να είναι από την ουρήθρα, τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη ή ουρητήρες. Στην περίπτωση του βακτηριακού κυστίτιδα, η μεγάλη αιτία είναι όταν τα βακτήρια από το εξωτερικό του σώματος εισβάλουν στο ουροποιητικό σύστημα. Μεταξύ των γυναικών, είναι πολύ κοινό μετά τη σεξουαλική επαφή.

Πόνος κατά την ούρηση

Το άτομο μπορεί επίσης να υποφέρουν από την καύση κατά την ούρηση λόγω της ουροποιητικού νοσοκομείο ουρολοίμωξη. Αυτό συμβαίνει όταν ο καθετήρας τοποθετείται μέσω της ουρήθρας για τη συλλογή ούρων μετά από χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν επίσης μη-μολυσματικών κυστίτιδα, η οποία δεν οδηγεί αναγκαστικά από μια μόλυνση, αλλά μπορεί να πυροδοτήσει την ουροδόχο κύστη.

Διαβάστε επίσης: Κυστίτιδα στην εγκυμοσύνη

Η καύση κατά την ούρηση Μπορεί να κυστίτιδα 9

Τα συμπτώματα της κυστίτιδας

Το κάψιμο κατά την ούρηση δεν είναι το μόνο σύμπτωμα της κυστίτιδας. Οι πάσχοντες από την ασθένεια αυτή μπορεί επίσης να έχει:

- πόνος στην ουροδόχο κύστη?
- κατώτερο κοιλιακό άλγος?
- τον πόνο στην πλάτη?
- σταθερή επιθυμία να πάει στην τουαλέτα?
- χαμηλός πυρετός?
- Η συχνή ανάγκη για ούρηση?
- αίμα στα ούρα?
- πυελική δυσφορία?

λοίμωξη του ουροποιητικού

Μόλις τα συμπτώματα της κυστίτιδας εντοπιστεί, είναι πολύ σημαντικό να ψάξουν για ένα νοσοκομείο και διεξάγει τις απαραίτητες εξετάσεις, ή που είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη διάγνωση. Ο ασθενής συνήθως υποβάλλεται σε κλινική ανάλυση, δηλαδή, ο γιατρός ζητάει διάφορες ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επίσης κοινές δοκιμές προκειμένου όπως κυστεοσκόπηση, ακτίνες Χ ή απλά την ανάλυση ούρων.

Η καύση κατά την ούρηση Μπορεί να κυστίτιδα 3

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο της ιατρικής διαβούλευσης, θα πρέπει να προετοιμάσει μια λίστα με ερωτήσεις για να ζητήσει από τον γιατρό. Ανοίξτε όλες τις ερωτήσεις σας: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες; Υπάρχουν κίνδυνοι επιπλοκών; Ποια είναι η συνιστώμενη θεραπεία; Τι μπορεί να γίνει για να ανακουφίσει τον πόνο; Τι να κάνετε για τη νόσο δεν έρχεται πίσω;

Είναι μόνο μέσω ιατρικές επισκέψεις ο ασθενής μπορεί να κατανοήσει καλύτερα το πρόβλημά σας. Αυτός μπορεί ακόμη ύποπτο κυστίτιδα, αλλά η φλεγόμενη ούρηση σύμπτωμα μπορεί να συνδέεται με μια άλλη ασθένεια, όπως η γονόρροια, έρπητα των γεννητικών οργάνων, καντιντίαση, φλεγμονή του κόλπου, πέτρες στα νεφρά, τραύμα στην περιοχή της πυέλου, ακόμη και όγκου.

κυστίτιδα για θεραπείες

Kundin entscheidet sich στην Apotheke

Η θεραπεία για την κυστίτιδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αιτίες της ασθένειας. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει μια βακτηριακή κυστίτιδα δεν μπορεί να είναι το ίδιο με διάμεση κυστίτιδα και αντιστρόφως. Σε γενικές γραμμές, οι γιατροί συνταγογραφούν αντιβιοτικά ή χημειοθεραπευτικούς παράγοντες. Η επιλογή των φαρμάκων εξαρτάται αποκλειστικά από τον τύπο των βακτηρίων διαγνώστηκε σε εργαστηριακές δοκιμές.

Τα διαφορετικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κυστίτιδας, και ως εκ τούτου, το κάψιμο κατά την ούρηση. Μεταξύ των πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα, αξίζει να σημειωθεί σιπροφλοξασίνη. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό ο ασθενής να ακολουθήσει κατά γράμμα τις κατευθυντήριες γραμμές του γιατρού και ποτέ automedique. Ο συνιστώμενος χρόνος πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και ο αριθμός των δόσεων. Μόνο με τον τρόπο αυτό η θεραπεία θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η καύση κατά την ούρηση Μπορεί να κυστίτιδα 2

Πώς να ανακουφίσει το κάψιμο κατά την ούρηση

Κανείς δεν αξίζει να αισθανθεί πόνο ή δυσφορία κατά τη στιγμή της μετάβασης στην τουαλέτα. Ως εκ τούτου, αξίζει να ακολουθήσετε μερικές προτάσεις για να αντιμετωπιστεί αυτή η αίσθηση καψίματος:

Πίνετε νερό!

Το πόσιμο νερό είναι ένας τρόπος για την τόνωση της λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος και με τον τρόπο αυτό απομακρύνει τα βακτήρια που επιμένουν να επιβαρύνοντας την ουροδόχο κύστη. Ως εκ τούτου, καταναλώνουν δύο λίτρα ή περισσότερο την ημέρα.

Η καύση κατά την ούρηση Μπορεί να κυστίτιδα 6

κρατήστε μην κατουρήσει

Κρατήστε τα ούρα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει το ουροποιητικό σύστημα και αυξάνουν την αίσθηση καψίματος. Το ιδανικό είναι να πάει στην τουαλέτα όποτε θέλετε, ή να ουρείτε συχνά.

Ανησυχία για την προσωπική υγιεινή

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε την εσωτερική περιοχή, ειδικά μετά από μια μετακίνηση εντέρων. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε το χαρτί τουαλέτας πάντα από εμπρός προς τα πίσω, για να μην διευκολύνει τη μεταφορά των βακτηρίων στην ουρήθρα. Μια άλλη άκρη: Όποτε είναι δυνατόν, πλύνετε με σαπούνι και νερό.

Η καύση κατά την ούρηση Μπορεί να κυστίτιδα 7

Προσοχή στα στενά ρούχα

Αυτή η ιστορία με τη χρήση spandex ή οποιαδήποτε στενά ρούχα όλη την ημέρα δεν μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για όσους υποφέρουν από κυστίτιδα. Αυτό βοηθά να διατηρούν τη θερμότητα και την υγρασία στα ιδιωτικά μέρη, γεγονός που καθιστά τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Αντικαταστήστε το απορροφητικό

Μερικές γυναίκες δεν λαμβάνουν καλή φροντίδα της ατομικής υγιεινής και καταλήγουν διαμονή με την ίδια απορροφητικό για αρκετές ώρες. Αυτό δεν είναι σωστό! Το ιδανικό είναι να καταστεί το διακόπτη συχνά για να αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων .. Αποφύγετε ουσίες που ερεθίζουν το ουροποιητικό σύστημα. Υπάρχουν κάποιες ουσίες που ερεθίζουν το ουροποιητικό σύστημα, έτσι καταλήγουν να συμβάλει στην καύση κατά την ούρηση. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, συνιστάται να εγκαταλείψουν τα ισχυρά μπαχαρικά, η καφεΐνη, το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Προσοχή σε συνουσία

Μεγάλη προσοχή είναι τόσο ότι η επαφή δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, οι συστάσεις είναι: Μη χρησιμοποιήσετε διάφραγμα και τα ούρα μετά από το φύλο (αυτό εμποδίζει βακτήρια από την επίτευξη της ουρήθρα).

Πάρτε χυμό μούρων

Η καύση κατά την ούρηση Μπορεί να κυστίτιδα 8

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ο χυμός μούρων είναι ένας ισχυρός σύμμαχος κατά της κυστίτιδας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μούρο είναι πλούσια σε προανθοκυανιδίνες, μια ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση την ανάπτυξη των βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα. Οι ίδιες συστάσεις που αναφέρονται παραπάνω είναι για εκείνους που θέλουν να αποτρέψει μια μελλοντική περίπτωση της κυστίτιδας ή την επιστροφή αυτής της ασθένειας που επηρεάζει το ουροποιητικό σύστημα.

Όπως diagnostificar και πώς να τη θεραπεία της κυστίτιδας