Αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες για την ημικρανία

26 October 2017

Αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες για την ημικρανία

Πάσχετε από πονοκεφάλους; Γνωρίζει τις θεραπείες για την ημικρανία καταλληλότερη για την αντιμετώπιση αυτού ως δυσάρεστο πρόβλημα; Χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από αυτό το είδος πονοκέφαλου κάθε μέρα, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Μπορεί να συνδεθεί με διάφορες καταστάσεις, όπως η ιγμορίτιδα, η γρίπη, το άγχος και ακόμη και ένα προ-εμμηνορροϊκού ένταση. Η ημικρανία είναι ένα πιο κοινό πρόβλημα από ό, τι νομίζετε και επηρεάζει κυρίως το γυναικείο κοινό. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, 5-25% των γυναικών πάσχουν από αυτό το κακό. Μεταξύ των ανδρών, η ημικρανία εκδηλώνεται μόνο 2-10%. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η νόσος εμφανίζεται πιο συχνά μεταξύ των ατόμων ηλικίας μεταξύ 25 και 45 ετών.

Η ημικρανία είναι ένα σοβαρό είδος του πονοκεφάλου. (Reuters)Η ημικρανία είναι ένα σοβαρό είδος του πονοκεφάλου. (Reuters)

Τι είναι η ημικρανία;

Η ημικρανία είναι μόνο ένα από τα πολλά είδη πονοκεφάλου, γνωστό ως πονοκέφαλος. Σε γενικές γραμμές, το άτομο αισθάνεται δυσφορία και πόνο στην πλευρά του κεφαλιού. Η κρίση μπορεί να διαρκέσει 4-72 ώρες, όλα εξαρτώνται από τις ατομικές συνθήκες. Λόγω των παρόμοια συμπτώματα, πολλοί άνθρωποι καταλήγουν σύγχυση κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) με την ημικρανία, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν τις διαφορές των δύο αυτών προβλημάτων. Σε γενικές γραμμές, η ημικρανία είναι μόνο ένα από τα πολλά είδη πονοκεφάλου. Μια νευρολογική ασθένεια που μπορεί να χαρακτηριστεί ως χρόνια, ανάλογα με την έντασή του.

Αιτίες και συμπτώματα της ημικρανίας 3

αίτια της ημικρανίας

Η ημικρανία είναι ο στόχος πολλών μελετών, αλλά ακριβή αίτια τους είναι ακόμα άγνωστη. Οι γιατροί διερεύνηση της νόσου πιστεύουν ότι συνδέεται με τις αλλαγές του εγκεφάλου και τη γενετική προδιάθεση. Αυτό πονοκέφαλος συμβαίνει όταν τα νευρικά κύτταρα αντιδρούν σε κάποιο εξωτερικό παράγοντα, ο οποίος κινεί τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλέσει συστολή ή διαστολή. Η επόμενη αντίδραση του οργανισμού είναι η απελευθέρωση φλεγμονωδών ουσιών από τον οργανισμό που είναι υπεύθυνες για την πρόκληση του πόνου. Δείτε παρακάτω μερικές καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει μια κρίση πονοκέφαλο.

στρες

Αιτίες και συμπτώματα της ημικρανίας 4

Το άγχος έχει γίνει όλο και πιο κοινό πρόβλημα στις ζωές των ανθρώπων, που σχετίζονται με τα συναισθήματα του φόβου, δυσφορία, ανησυχία και απογοήτευση. Εκδηλώνεται όταν ένα άτομο παντρεύεται, μετακόμιση ή την έναρξη μιας νέας θέσης εργασίας. Τέλος πάντων, σχεδόν πάντα αυτό το κακό μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την ημικρανία.

ορμονικούς παράγοντες

Για τις γυναίκες, ορμονικοί παράγοντες μπορούν επίσης να είναι καθοριστική για μια κρίση πονοκέφαλο. Η ημικρανία συνήθως εκδηλώνεται ημέρες πριν ή μετά την έμμηνο ρύση. Το πρόβλημα βελτιώνει αυθόρμητα κατά την έναρξη της χρήσης των από του στόματος αντισυλληπτικά ή όταν φτάσει στην εμμηνόπαυση.

αϋπνία

Αιτίες και συμπτώματα της ημικρανίας 5

Ποιος έχει δυσκολίες στον ύπνο τη νύχτα ακριβώς που πάσχουν από ημικρανία την επόμενη μέρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεκουραστεί και έτσι τα καθήκοντά του δεν είναι σε τέλεια αρμονία. Το ιδανικό είναι να βρει τρόπους για να διασφαλίσει την ποιότητα του ύπνου και τον ύπνο τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ.

παρατεταμένη νηστεία

Ποιος δεν τρέφονται σωστά και έχει καλές πιθανότητες να γίνει θύμα της ημικρανίας. Ως εκ τούτου, συνιστάται να σεβαστεί το χρονοδιάγραμμα των γευμάτων, τρώγοντας κάθε τρεις ώρες.

Φώτα και οι ήχοι

Αιτίες και συμπτώματα της ημικρανίας

Όπως ήδη αναφέρθηκε, εξωτερικοί παράγοντες χρησιμεύουν επίσης ως έναυσμα για μια επίθεση ημικρανίας. Όταν ένα άτομο (το οποίο πάσχει ήδη από αυτό το κακό) εκτίθεται σε ένα περιβάλλον με έντονα φώτα ή θόρυβο, μπορεί να υποφέρουν από πονοκέφαλο.

ισχυρή αρώματα

Αν έχετε πονοκέφαλο, πιθανώς συνήθως δεν ανταποκρίνονται καλά στην ισχυρή αρώματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αισθήσεις γίνονται πιο ευαίσθητα, συμπεριλαμβανομένης και της όσφρησης.

τροφή

Αιτίες και συμπτώματα της ημικρανίας 6

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε ημικρανία επίθεση. Αυτό είναι σωστό! Αντικείμενα όπως τα τηγανητά, τα εσπεριδοειδή, κίτρινα τυριά, επεξεργασμένα κρέατα, καφέδες και αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Τα συμπτώματα της ημικρανίας

Για τον προσδιορισμό της ημικρανίας, θα πρέπει να γνωρίζουν τα συμπτώματα. Αυτά είναι:

• πόνος Throbbing που βρίσκεται πίσω από το μάτι?
• Πόνος στις πλευρές του κεφαλιού?
• θολή και θολή όραση?
• Ναυτία?
• Έμετος?
• χασμουρητά?
• Προβλήματα με τη συγκέντρωση και τη μνήμη?
• ευερεθιστότητα?
• αλλαγές στην όρεξη?
• ευαισθησία στο φως?
• Ευαισθησία στον ήχο?
• Ευαισθησία στην κίνηση του σώματος.

Συμβουλές για τη θεραπεία των πονοκεφάλων

Αιτίες και συμπτώματα της ημικρανίας 8

Ο Βραζιλιάνος δεν έχει τη συνήθεια να αναζητούν ιατρική βοήθεια όταν ένας πονοκέφαλος αρχίζει να εκδηλώνεται συχνά. Συνήθως χρειάζονται κάποια «μικρά φάρμακο» και ελπίζει να περάσει. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Ιδανικά, ψάξτε για έναν ειδικό πονοκέφαλο και να υποβάλλονται σε κλινική αξιολόγηση. Έτσι, ο γιατρός θα είναι σε θέση να υποδείξει την καλύτερη θεραπεία.

Αιτίες και συμπτώματα της ημικρανίας 9

Η θεραπεία της ημικρανίας είναι πιο απλό από ό, τι φαίνεται. Σε γενικές γραμμές, οι ασθενείς θα πρέπει να μάθετε ποια είναι η σκανδάλη που ενεργοποιεί τον πονοκέφαλο και να αποφύγει το πιο. Παράδειγμα: αν η κρίση εμφανίζεται λόγω του υπερβολικού θορύβου, το ιδανικό είναι να ψάξουν για ήσυχα μέρη για να χαλαρώσετε. Είναι επίσης σημαντικό να λάβει την φαρμακευτική αγωγή, τη συχνότητα και το σωστό ποσό. Η φαρμακευτική αγωγή ποικίλλει από τη μια περίπτωση στην άλλη, μπορεί να είναι αντικαταθλιπτικό, αναλγητική, βήτα αποκλειστές, αντι-ίλιγγο ή νευροδιαμορφωτής.

AcupuctureCecilie 066

Ποιος πρέπει να ζήσουμε με ημικρανία θα πρέπει να λάβει μέτρα για την ανακούφιση του πόνου. Οι ειδικοί συστήνουν τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, πιείτε άφθονο νερό και να ξεκουραστεί σε σκοτεινό και ήσυχο μέρος. Χρησιμοποιώντας ζεστό ή κρύα επιθέματα στην περιοχή της κεφαλής που πληγώνει είναι επίσης ένας τρόπος για να μειώσει τον πόνο. Υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές θεραπείες που βοηθούν στην ανακούφιση της ημικρανίας, όπως στην περίπτωση του μασάζ, ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική. Resort σε αυτές τις μεθόδους είναι μια ενδιαφέρουσα εισήγηση πρόγνωση.

Διορθωτικά μέτρα για την ημικρανία

Ποτέ μην παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, βρείτε ένα blog, όπου ο αρθρογράφος είναι ένας νευρολόγος και δείχνει μια λίστα με τα διορθωτικά μέτρα για πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Και οι επιπλοκές;

Στη χειρότερη περίπτωση, μια έντονη ημικρανία επίθεση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες νευρολογικές επιπλοκές. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σπάνια. Το άτομο που πάσχει από αυτό το είδος πονοκέφαλου συνήθως μόνο το βρίσκουν δύσκολο να εκτελέσει καθημερινές δραστηριότητες όπως η εργασία και μελέτη, για να μην αναφέρουμε την ποιότητα της ζωής τους είναι επίσης μειωμένη.

Τώρα που ξέρετε τι είναι οι αιτίες και τα συμπτώματα της ημικρανίας, προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από την ενεργοποίηση παραγόντων. Αν δεν είστε σίγουροι τι προκαλεί τον πονοκέφαλο, κάνει ένα ημερολόγιο. Αυτό είναι σωστό! Κρατήστε σημειώσεις για το τι έτρωγαν και έκανε την ημέρα της κρίσης.