Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

26 October 2017

Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Δυστυχώς, η σημερινή ανάρτηση είναι ένα θέμα που καταλαβαίνω πολύ καλά. Από την παιδική ηλικία ζω με λαβυρινθίτιδα επιτίθεται μητέρα μου και ήταν κάτι πολύ κακό για να παρακολουθήσουν. Με τον καιρό έβλεπα ότι η σχέση μου με ζάλη και ναυτία δεν ήταν πολύ φυσιολογικό και λαβυρινθίτιδα ήταν βρεθώ εδώ. Και σας; Έχετε ή νομίζετε ότι έχετε; Έχετε κάνει οποιοδήποτε είδος της θεραπείας ή όταν υπάρχει αναμένεται μια κρίση να περάσει φυσικά. Στο σημερινό post θα περάσει σημαντικές πληροφορίες για όσους έχουν ή να ζουν με την ασθένεια.

λαβυρινθίτιδα

Η μητέρα μου λέει ότι όταν ήταν σε φόρμα και πάντα έτρεχε, στάθηκε σε αναμονή για το τι ήθελε να περάσει μπροστά της, γιατί θα μπορούσε να πιάσει. Αυτή είναι η καλύτερη εξήγηση για την αίσθηση που έχετε όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επίθεση λαβυρινθίτιδα. Τα πάντα είναι σε λειτουργία και η ασθένεια έρχεται αμέσως μετά. Η περιέργεια στην περίπτωση της οικογένειας μου είναι ότι οι περισσότερες από τις επιθέσεις μητέρα μου είχε να κάνει με την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, όπως τα αναψυκτικά τύπου κόλα, καφέ και ειδικά τα λιπαρά τυριά. Όταν έπαιξε στην πίτσα το βράδυ το πρωί είχα κρίσεις. Ήδη είχα την πρώτη και μοναδική μου κρίση σήμερα σε μια τάξη κόλπο στο κολέγιο. Λόγω ξαφνικές αλλαγές στη θέση του ήρθε η κρίση και αυτό ήταν άσχημο πράγμα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν σε κρίση και θα μάθουμε για τον εντοπισμό τους και για την αντιμετώπιση της κρίσης όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπάρχει επίσης ένας τρόπος για την πρόληψη, και ας το παραδεχτούμε, ο οποίος έχει περάσει από μια κρίση που δεν θέλουν να περάσουν από μια άλλη. Δεν θέλω!

Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Λαβυρινθίτιδα είναι μια ασθένεια;

Αυτό το όνομα «λαβυρινθίτιδα» είναι πολύ συχνή, αλλά είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να καθορίσουν για τις διαταραχές που σχετίζονται με την ισορροπία και την ακοή, επηρεάζει εκατομμύρια Βραζιλιάνους και, παρά το γεγονός ότι είναι μια δύσκολη ασθένεια για τον έλεγχο, μπορεί ακόμα να αντιμετωπιστεί. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία έρευνα για την ακριβή στοιχεία που σχετίζονται με τα θύματα αυτού του προβλήματος. Προς το παρόν, οι μόνες μελέτες δείχνουν μια κατά προσέγγιση ποσοστό 30% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα. Ο Βραζιλιάνος Κοινωνία της Ωτολογία (ΟΣΚ) εκτιμά ότι περίπου το 40% των Βραζιλιάνων είχαν συμπτώματα κάποια στιγμή στη ζωή. Σε γενικές γραμμές, το πρόβλημα επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες μεταξύ 40 και 60 ετών.

Τι είναι η λαβυρινθίτιδα;

Σε πραγματικό ακόμη λαβυρινθίτιδα δεν είναι μια ασθένεια. Είναι μια μόλυνση μιας συγκεκριμένης περιοχής του σώματος. Με τον ίδιο τρόπο έχετε πυρετό ή στομαχόπονος, μπορείτε να έχετε ένα λαβυρινθίτιδα, επέστησε;

Η περιοχή εδώ είναι το λαβύρινθο - εξ ου και το όνομα, δηλαδή, ένα δομικό μέρος της εσωτερικής περιοχής του αυτιού μας. Ο λαβύρινθος, με τη σειρά του, αποτελείται από δύο κοχλία όπως την αίθουσα. Αυτό το πρώτο είναι υπεύθυνο για την ακοή μας, και το δεύτερο, με την ισορροπία μας. Έτσι, γι 'αυτό η κρίση τείνει να επηρεάσει αυτούς τους δύο παράγοντες. Πολύ εξηγείται μέχρι τώρα, έτσι δεν είναι;

Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Πώς να ξέρω αν έχω λαβυρινθίτιδα;

Αν νομίζετε ότι πάσχετε από αυτό το πρόβλημα γνωρίζει ότι υπάρχει ένα οικείο και απλό τεστ για να ξέρω αν έχετε. Λαβυρινθίτιδα Αυτή η δοκιμή είναι απλή και αποτελείται από ένα πάτωμα σηματοδοτήσει το σημείο με ένα «Χ», η οποία μπορεί να γίνει με κολλητική ταινία ή στυλό. Στη συνέχεια, πρέπει κανείς να το βήμα πάνω από το σήμα, κλείστε τα μάτια σας και πορεία δεκάδες φορές, προσπαθώντας να κρατήσει την ίδια κατεύθυνση και θέση.

Μετά από να κάνει την κίνηση για περίπου 40 δευτερόλεπτα, το άτομο μπορεί να ανοίξει τα μάτια σας και να παρατηρήσετε εάν παρέμενε στην ίδια κατεύθυνση ή απομακρυνθεί πολύ από τη θέση του «Χ». Αν είστε μακριά από το σήμα, ζητήστε ένα γιατρό, γιατί μπορεί να πάσχουν από κάποια νόσο του λαβυρίνθου.

Μην κάνετε όπως ο νεαρός Βραζιλιάνος που μόνο και μόνο επειδή ένας οπαδός του Grey 's Anatomy και είχε συνοδεύσει όλες τις εποχές σκέψη ήταν ένας γιατρός, γνωρίζουμε ότι μόνο η εξέταση δεν προσδιορίζει την αιτία της ζάλης, δεδομένου ότι μπορεί να προκύψει ως ένα σύμπτωμα των διαφόρων καταστάσεων. Πηγαίνετε στο γιατρό και να ζητήσει για τις δοκιμές σωστή διάγνωση.

Επειδή έχω λαβυρινθίτιδα;

Ανάμεσα στις πολλές αιτίες των δαιδαλώδη προβλήματα περιλαμβάνουν:

 • Ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και ρευματισμούς είναι επίσης μια αιτία του λαβυρινθίτιδα
 • Ωτοτοξικών φαρμάκων όπως ορισμένα αντιβιοτικά και αντι-φλεγμονώδη φάρμακα που επηρεάζουν το αυτί
 • Ξαφνικές αλλαγές της πίεσης στο αυτί, όπως στα αεροσκάφη απογείωση
 • Λοιμώξεις από ιούς ή βακτηρίδια
 • Αλλαγές των οργανικών μεταβολισμού
 • δική ασθένειες αυτί
 • Οι κακές συνήθειες, όπως η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης ή αλκοόλ, το κάπνισμα, ακόμα και χρήση ναρκωτικών
 • ήχου τραύμα
 • αυχενικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και η κοινή σαγόνι
 • Το άγχος και άλλα ψυχολογικά προβλήματα
 • τραύματα στο κεφάλι

Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Τα συμπτώματα της λαβυρινθίτιδα

Ναι, ίλιγγος, που εγώ αποκαλώ ζάλη, η αίσθηση της πάντα λειτουργεί ακόμη και την πλάτη σας είναι το πιο κοινό σύμπτωμα, αλλά μπορεί να έχει πολλά άλλα και ξέρουν ότι είναι εξίσου κακό. Οι προετοιμασίες για μία από αυτές τις λίστες που κανείς δεν θέλει να διαβάσει; Ας τα συμπτώματα της λαβυρινθίτιδα:

Η ναυτία και ο εμετός, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, σταθερή ανισορροπία ακόμα και να εκτελέσει τα απλούστερα καθήκοντα της καθημερινής ζωής, εφίδρωση, απώλεια της ακοής του, εμβοές στα αυτιά, απώλεια μαλλιών, αδυναμία στα νύχια και άλλα.

Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης λαβυρινθίτιδα;

 • Υπόλοιπο. Για να περάσει τα συμπτώματα, θα πρέπει να είναι ήσυχο, αποφεύγοντας το στρες και το άγχος καταστάσεις.
 • Αποφύγετε την ανύψωση και το χαμήλωμα βάρη.
 • Μην προσπαθήσετε να διαβάσετε όταν προκύψουν τα συμπτώματα.
 • Κοιμηθείτε καλά, θα σας αφήσει πιο ξεκούραστοι
 • Αποφύγετε τις απότομες κινήσεις. Για παράδειγμα, ο χρόνος για να σηκωθώ από το κρεβάτι, το κάνουν σιγά-σιγά.
 • Αποφύγετε την επαφή με τα χρωματιστά φώτα, φωτεινό και συγκινητική. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει ίλιγγο.
 • Αποφύγετε δραστηριότητες που απαιτούν πολλή προσοχή, όπως η οδήγηση και το χειρισμό μηχανημάτων.
 • Όταν προκύπτουν συμπτώματα, να αποφεύγετε επικίνδυνες δραστηριότητες όπως η οδήγηση ή το χειρισμό μηχανημάτων.

Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Νομίζω ότι έχω λαβυρινθίτιδα

Εάν παρατηρήσετε συμπτώματα λαβυρινθίτιδα, συνιστάται να δείτε ένα γιατρό για να κάνει σωστή διάγνωση, συνιστούμε εξετάσεις και θεραπεία. Για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές στο εσωτερικό αυτί, μπορεί να επιβληθεί κάποιες εξετάσεις, όπως: EG? electronystagmography? Αξονική τομογραφία της κεφαλής? τεστ ακοής, όπως ακοολογία, ακουομετρία, μεταξύ άλλων.

Η θεραπεία για την λαβυρινθίτιδα

Σε πολλές περιπτώσεις, η ενόχληση που προκαλείται από λαβυρινθίτιδα εξαφανίζονται φυσικά, αλλά όταν δεν αντιμετωπίζουν πράξεις κατά των συμπτωμάτων της νόσου, η οποία θα εξαρτηθεί από την αιτία. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των μολύνσεων που προκαλούνται από βακτήρια, ο ιατρός θα πιθανό συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να δοθεί φαρμακευτική αγωγή για να σταματήσει τη ναυτία και έμετο, ή περιέχουν ζάλη. Τυπικά, η θεραπεία χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Η θεραπεία των συμπτωμάτων της λαβυρινθίτιδα

αξιολόγηση της ζάλης γίνεται. Για το σκοπό αυτό, τα κατασταλτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται και όταν χρειάζεται ξεκούραση. Ο χρόνος θεραπείας θα εξαρτηθεί από την αιτία της νόσου και ατομική ευαισθησία του ασθενούς.

Θεραπεία της Αιτίες της λαβυρινθίτιδα

Είναι η έρευνα για το τι προκάλεσε τα προβλήματα της λαβυρινθίτιδα. Αναλύονται παράγοντες κινδύνου: μεταβολικές, μολυσματικές, ρευματικών και ανατομικά. Μετά από μια κλινική εξέταση όπου ο γιατρός προσπαθεί να βρει πιθανές αιτίες του προβλήματος, μπορεί να είναι απαραίτητες εξετάσεις της ακοής και της ισορροπίας, του αίματος και ακτινολογικά.

Αποκατάσταση του Λαβυρίνθου

Αποκατάσταση είναι η φυσική θεραπεία θεραπεία των λαβυρινθίτιδα για ζάλη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Όταν η προέλευση της ζάλης είναι δύσκολο να ελεγχθεί, όπως στην περίπτωση της αθηροσκλήρωσης στους ηλικιωμένους, αποκατάσταση προσφέρει καλά αποτελέσματα στο 80% των περιπτώσεων.

Πώς να αποτρέψει λαβυρινθίτιδα;

Αντιμετωπίστε τις ζωοτροφές. Το φαγητό μπορεί επίσης να επηρεάσει την κρίση λαβυρινθίτιδα. Οι τρεις κυριότεροι εχθροί του έσω ωτός είναι η ζάχαρη, το αλάτι και την καφεΐνη. Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει τις δομές λαβύρινθο, με αποτέλεσμα να στείλει λάθος μηνύματα στον εγκέφαλο. Το άλας σχετίζεται με αυξημένη πίεση στα αγγεία, το οποίο μπορεί επίσης να διαταράξει το λαβύρινθο. Και η καφεΐνη μπορεί να overstimulate το λαβύρινθο, επίσης, προκαλώντας διαταραχές.

Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

ανεπαρκείς διατροφικές συνήθειες, όπως η κατανάλωση πάρα πολύ λίπος και ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολικές αλλαγές που θα επηρεάσουν τη σωστή λειτουργία του λαβυρίνθου (αυξημένη χοληστερόλη, η υπογλυκαιμία από hyperinsulinism, μεταξύ άλλων). Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή όχι μόνο τι τρώτε αλλά και πόσο τρώτε. Φάτε στο τραπέζι, χωρίς βιασύνες και ήσυχα, μειώνει το στρες, βοηθά στην πέψη και είναι καλό για όλο το σώμα - ακόμα και για την ισορροπία. Μια άλλη στάση που βοηθάει είναι να τρώτε κάθε τρεις ώρες, καθώς το λαβύρινθο χρειάζεται μια σταθερή παροχή γλυκόζης και οξυγόνου για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για γρήγορη, έτσι δεν είναι μια καλή ιδέα.

ενυδάτωση είναι επίσης σημαντική. Ποτό περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα είναι απαραίτητη για να παρουσιαστεί σωστά όλες οι βιολογικές αντιδράσεις του σώματος.

Ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας θα κάνει όλη τη διαφορά:

 • Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Με άλλα λόγια, πίνετε με μέτρο.
 • Εξάλειψη τσιγάρο της ζωής του
 • Σας επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και των επιπέδων γλυκόζης πρέπει να είναι ισορροπημένη και εντός των αποδεκτών.
 • Επιλέξτε να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή
 • Να μην ξοδεύουν πάρα πολύ καιρό χωρίς τροφή
 • Πρακτική μια φυσική δραστηριότητα τακτικά
 • Πίνετε άφθονο νερό
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ανθρακούχα ποτά
 • Δείτε τα πάνε καλά με το άγχος και το άγχος σας.

Κάντε Φυσική ασκήσεις. Βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα, τη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, την πρόληψη της παχυσαρκίας και ενισχύει τους μυς. Μεταξύ των πιο συνιστώμενες επιλογές για τη θεραπεία της λαβυρινθίτιδα είναι το περπάτημα.

Λαβυρινθίτιδα: Οι κρίσεις, συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Ελπίζω ότι οι συμβουλές εδώ η θέση έχει βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τι συμβαίνει στο σώμα και τους τρόπους που μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτό μας. Έχω βαθιά και έχετε βοηθήσει να αποφύγετε τις κρίσεις, και εμένα πάρα πολύ! Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό μπορείτε να ελέγξετε κάνοντας κλικ εδώ.