Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

26 October 2017

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Όποιος έχει αισθάνθηκε πόνος στο στήθος που έρχεται χωρίς προειδοποιήσεις ξέρετε ότι είναι πολύ τρομακτικό. Πόνος, δίπλα σε ζωτικά όργανά μας, μας κάνει πολύ φοβισμένος φοβισμένος ότι πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό και μη αναστρέψιμο. Όμως, ενώ η καρδιακή προσβολή που πράγματι ξεκινήσει με πόνο στο στήθος δεν είναι πάντα ένα σημάδι ότι αυτό συμβαίνει. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τον πόνο στην περιοχή αυτή να προκύψουν και να είναι καλά ενημερωμένοι μπορεί να γίνει πιο ήρεμη και να βοηθήσει άλλους που περνούν από αυτή την κατάσταση.

Ο πατέρας μου, Ruy του, ήταν σαν το μεγαλύτερο μέρος της προχωρημένης ηλικίας στους άνδρες, μόνο πήγε στο γιατρό εάν το πόδι ήδη κουνώντας το λάκκο. Ξέρουμε ότι είναι αλήθεια. Τίποτα δεν τους πείθει να πάει σε ένα ερώτημα, κάνουν προληπτικές εξετάσεις, εάν δεν έχει εγκατασταθεί ο πόνος και κανένα τρόπους για να μαλακώσει. Ένα αρχαίο πολιτισμό και τον φόβο, χωρίς βάση, αλλά ήταν πάντα έτσι. Επιστρέφοντας στην περίπτωση του πατέρα μου, που είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δεν πηγαίνει στο γιατρό για οτιδήποτε. Μια μέρα η μητέρα μου τον έπιασε να κάνει «μασάζ στην καρδιά» με νεροχύτη έμβολο ροζ, και είπε εργαστεί. Η μητέρα μου δεν ήταν ηλίθιος ή οτιδήποτε, το οποίο καλείται η καρδιά του πόνου δεν μπορεί να θεραπευτεί με έμβολο νεροχύτη και να θέσει μια θεραπεία για τα αέρια μέσα στο suquinho και προσφέρει την ψευδή με έμφραγμα. Καρδιακή προσβολή έχει περάσει, ο πόνος πάρα πολύ και αποκάλυψε μόνο τα έτη θαύμα αργότερα.

πόνος στο στήθος

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι αέρια ναι και πολλές άλλες αιτίες που χρειάζονται θεραπεία. Κάποιοι μπορεί να θεραπευτεί με απλές σταγόνες και άλλοι να εγκαταλείψει περισσότερη δουλειά από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Γνωρίζουμε όλες τις αιτίες και τι πρέπει να κάνετε σε καθένα από αυτά.

πόνος στο στήθος,

Πώς να ξέρω αν ο πόνος στο στήθος είναι η καρδιά;

Μια μελέτη του 2000 από το Πανεπιστήμιο του Michigan - ΗΠΑ, αξιολογήθηκε μεταξύ 400 ασθενών με πόνο στο στήθος συχνά, μόνο το 11% είχε προβλήματα με την καρδιά. Η διάγνωση της έρευνα έχει δείξει ότι το 53% των εθελοντών που δεν είχαν οριστεί βρέθηκε αιτίες για τον πόνο και άλλα συμπτώματα 36% προκαλούνται από προβλήματα στους μυς ή τον οισοφάγο. Ακόμα, χρόνιες ασθένειες, όπως ταιριάζουν με τις διαταραχές στην καρδιά, που αντιστοιχεί στο 72% των θανάτων στη Βραζιλία, γι 'αυτό δεν πρέπει να αγνοούμε συμπτώματα όπως σφίξιμο ή δυσφορία στο στήθος.

ένταση του πόνου μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως άβολα σφίξιμο, πίεση στο στήθος ή καύση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο πόνος εξαπλώνεται στο λαιμό, σαγόνι, πλάτη και τα χέρια. Τα άτομα θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, όταν ο πόνος διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά ή να συνδέονται με άλλα συμπτώματα όπως ζάλη, κρύος ιδρώτας, δύσπνοια και κεφαλαλγία. Ανάλογα με την αιτία, η ασθένεια μπορεί να προχωρήσει και να επιδεινώσουν την κατάσταση πόνο στο στήθος ή να οδηγήσουν σε θάνατο.

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Ο πόνος στο στήθος της καρδιακής προέλευσης

Ο πόνος που προκαλείται από καρδιοπάθεια περιγράφεται ως μια πίεση σύσφιξης ή κάτω από το βάρος του στήθους. Μπορεί να αντανακλά σε άλλες κοντινές περιοχές, όπως πλάτη, το λαιμό, το σαγόνι, τους ώμους και τα χέρια (ειδικά το αριστερό)? και να γίνει πιο έντονη με σωματικές ασκήσεις. Ο πόνος μπορεί να σταματήσει και να γυρίσουν λεπτά. Άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με πόνο στο στήθος της καρδιακής προέλευσης:

 • Κρύο ή υπερβολική εφίδρωση?
 • Ζάλη ή αδυναμία?
 • Ναυτία ή εμετός?
 • Πονοκέφαλος?
 • Δυσκολία στην αναπνοή?
 • Ταχυκαρδία.

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Πόνος μη καρδιακής προέλευσης του στήθους

Το μη-καρδιακό πόνο χρειάζονται ακόμα θεραπεία, αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητική. Έχουν την έγκαιρη θέση και να μην εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές, με τον πόνο χειροτερεύει μόνο όταν το στήθος είναι κάποια κίνηση αν ο ασθενής αναπνέει βαθιά και πιέστε το ευαίσθητο χώρο. Μην εξελίσσονται με συναισθηματικό στρες, σε αντίθεση με τον πόνο στο στήθος της καρδιακής προέλευσης. Ακολουθεί άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με πόνο στο στήθος των μη καρδιακά αίτια:

 • Ξινή γεύση στο στόμα ή αίσθημα ναυτίας?
 • Δυσκολία στην κατάποση?
 • συμπτώματα καούρα, όπως ο πόνος και αίσθημα καύσου πίσω από το στέρνο.

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του άγχους

Όπως είπαμε και πιο πάνω υπάρχει πόνος στο στήθος μπορεί να έχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που είναι το άγχος. Αυτή η αγωνία τόσο μεγάλη που κάνει πραγματικά τον πόνο στο στήθος σωματικά. Αυτό είναι επειδή, όπως υπερβολική πίεση προκαλεί αύξηση στην μυϊκή τάση στα πλευρά, καθώς και την αύξηση τον καρδιακό παλμό. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια αίσθηση του πόνου στο στήθος, το οποίο μπορεί να συμβεί ακόμη και όταν το άτομο δεν αισθάνονται τόνισε, πρόκειται περισσότερο συχνά σε αυτούς που είναι συχνά αγχωμένοι ή πάσχουν από πανικό και το σύνδρομο του άγχους. Θα ταυτιστεί με αυτή την αιτία;

Λοιπόν, ο πόνος στο στήθος σε αυτή την περίπτωση δεν έρχεται μόνη της. Για κάποιους, το άγχος προκαλεί πόνο στο στήθος, για άλλους εμφανίζεται μαζί με αλλεργίες, γαστρικές διαταραχές και αϋπνία. Είναι μερικά από τα κοινά σωματικά συμπτώματα του άγχους:

 • Αλλεργίες (αυξημένη ένταση, τους τύπους και τις αντιδράσεις με ανθεκτικότητα)?
 • μυϊκό πόνο, την πλάτη, στέλεχος, πίεση, προβλήματα της σπονδυλικής στήλης «κλειδωμένο»?
 • Προσώπου ωχρότητα που προκαλείται από τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων?
 • Ερυθρότητα (ξεπλυθούν δέρμα πέραν του φυσιολογικού)?
 • Ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας του σώματος?

Ο πόνος στο στήθος που προκαλείται από το άγχος βρίσκεται κυρίως στην καρδιά και εκείνους που αισθάνονται ότι οι εκθέσεις είναι ένας οξύς πόνος. Αυτό βασανιστήρια αυξάνει κατά την αναπνοή, ωστόσο, θα πρέπει να πάρει μόνο 5 έως 20 λεπτά. Ανήσυχος υποφέρει από την έκθεση πόνο στο στήθος που, πιέζοντας το στήθος της με τα χέρια της, ενώ πρόκειται για τον πόνο, που τείνει να αυξηθεί.

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Προσπαθήστε να ξαπλώσει σε ένα ήσυχο μέρος, πάρτε ένα χαλαρωτικό τσάι όπως η βαλεριάνα, ή να κάνετε κάποια δραστηριότητα αναψυχής, σαν να παρακολουθείτε μια ταινία, το παιχνίδι, να πάμε στο γυμναστήριο ή κηπουρικής.

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι Χολολιθίαση

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος και άλλα συμπτώματα παράλληλα, όπως πυρετός, ναυτία, εμετό και ανορεξία. Ο πόνος είναι συνήθως ξαφνική και οξεία, που προχωρά προς την κοιλιά και τον ώμο στη δεξιά πλευρά

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι βλάβη στους μυς

Ο πόνος στο στήθος κατά την αναπνοή μπορεί να είναι τραυματισμοί σύμπτωμα των μυών ή των καταγμάτων, μολύνσεις και επιθέσεων στις νευρώσεις. Σοβαρή βήχας μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στην περιοχή.

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι πνευμονική διαταραχή

Ορισμένες ασθένειες που επηρεάζουν άμεσα τους πνεύμονες μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά την αναπνοή, όπως σε περιπτώσεις πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων), πνευμονική εμβολή (πνεύμονα αρτηρίες μπλοκάρεται από θρόμβους) και πνευμονική υπέρταση (υψηλή πίεση στις αρτηρίες των πνευμόνων).

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ο καρκίνος του πνεύμονα

συνεχή πόνο που μπορεί να γίνει αισθητό στο στήθος και την πλάτη. Μαζί με πόνο στο στήθος, παρουσιάζει τα ακόλουθα συμπτώματα: δακτύλου σχήματος ράβδου (με πρησμένα κεφάλια), αιμόπτυση, δύσπνοια, βήχας, μεταξύ άλλων.

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι φλεγμονή των οργάνων

Η πιο κοινή φλεγμονή που προκαλούν πόνο στη δεξιά πλευρά του θώρακα είναι: γαστρίτιδα (φλεγμονή του στομάχου), ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) και πλευρίτιδα (φλεγμονή του υπεζωκότα, η μεμβράνη που καλύπτει τον πνεύμονα).

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι περικαρδίτιδα

Φλεγμονή του περικαρδίου, η μεμβράνη που καλύπτει την καρδιά. Ξεκινά με ένα οξύ πόνο στο στήθος και εξαπλώνεται προς τα πίσω. Τα συμπτώματα εμφανίζονται, επίσης, με την ασθένεια είναι: ξηρό βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, πυρετό, κούραση και το άγχος.

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Άλλες αιτίες του πόνου στο στήθος

 • Αρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα?
 • υπέρταση?
 • ινομυαλγία?
 • Στένωση της αορτικής βαλβίδας?
 • Ο έρπης ζωστήρ?
 • μυοκαρδίτιδα?
 • μυοκαρδιοπάθεια?
 • Αλλαγές της αορτής, όπως αποτιτάνωση της αορτής?
 • Επιπλοκή στις φλέβες και αορτές.

Πόνος στο στήθος: Τι μπορεί να είναι; Κοινές αιτίες και τα συμπτώματα

Και ναι, μπορεί να είναι μόνο φυσικό αέριο. Ρολόι για συμπτώματα και επικοινωνήστε με το γιατρό σας.