haid ditangguhkan (Teas turun ke haid!)

26 October 2017

haid ditangguhkan (Teas turun ke haid!)

Adalah difahamkan bahawa dengan ditangguhkan haid? Sedar bahawa beberapa teh haid lebih rendah Mereka adalah alternatif yang baik untuk kes-kes dysregulated atau kitaran yang tidak teratur. Haid boleh melambatkan 3 hingga 5 hari dan ia tidak boleh sentiasa menjadi tanda kehamilan. 

Yang tidak pernah mendapat tegang dengan haid melemparkan batu pertama! Nah, ini adalah masalah biasa dalam kehidupan wanita dan boleh dikaitkan terdapat beberapa sebab, lebih daripada yang anda fikirkan!

Setiap kali kelewatan haid, ia secara automatik membawa kita kepada kehamilan, tetapi ini bukanlah peraturan, dan dalam banyak kes tidak ada berkaitan dengannya.

Banyak masalah mungkin berkaitan dengan kelewatan haid, tetapi jangan panik jika kelewatan itu adalah beberapa hari, selepas semua, terdapat toleransi untuk datang haid yang tidak normal.

haid, lewat sebab

haid ditangguhkan

Setiap bulan, badan wanita ovulates dan sedang bersedia untuk kehamilan. Apabila rahim tidak menerima embrio, dinding dalaman yang melepaskan bersisik, yang merupakan sebahagian daripada kitaran pembiakan. Oleh itu, darah haid adalah hasil gabungan darah dan endometrium.

tempoh tertangguh

Sebab-sebab yang menyebabkan kelewatan haid Mereka banyak, tetapi setiap kes adalah kes yang berbeza. Faktor lain yang mempengaruhi boleh menyebabkan kelewatan haid, termasuk tekanan, trauma, kebimbangan, ketegangan, ketakutan, masalah psikologi, dan lain-lain

Perhatikan jika sesuatu yang membawa anda kebimbangan, atau jika anda berjalan agak tertekan dengan bukti kolej, tekanan di tempat kerja, walaupun diet gila sering menyebabkan masalah, sebab-sebab ini adalah klasik dan biasanya mempunyai sambungan dengan kelewatan haid.

Punca Haid tertunda

Dalam kes-kes lain, kelewatan haid mungkin berkaitan dengan sista di ovari, juga dikenali sebagai ovari polisistik dan sebagainya haid mungkin mengambil masa untuk turun dalam kes-kes ini adalah sangat penting untuk mengikuti pakar sakit puan. Kelewatan haid juga boleh dikaitkan dengan faktor-faktor berikut:

 • ketidakseimbangan hormon / ovari Polycystic / estrogen berlebihan / Menopause
 • disfungsi rahim / Childbirth
 • Drugs / Kemoterapi
 • Kafein / Alkohol / Rokok / Dadah
 • diet salah / kekurangan vitamin / Berat Badan / berlebihan berat badan
 • senaman yang berlebihan

haid ditangguhkan adalah tanda kehamilan?

Tidak, tidak selalu. Dalam kes-kes di mana perempuan itu tidak hamil tetapi masih tidak hadir haid, ia adalah baik untuk berhati-hati, terutamanya jika cuaca melanjutkan mencapai 3 bulan berturut-turut tanpa haid. Ia mungkin dalam kes-kes itu, ketiadaan kitaran kekerapan memaparkan beberapa jenis penyakit.

tempoh tertangguh

kelewatan haid

Satu lagi faktor yang perlu diambil kira adalah bahawa jika haid datang buat pertama kali baru-baru ini, adalah kelewatan pengalaman yang agak biasa pada tahun-tahun awal. Selepas dua tahun sistem pembiakan sudah mempunyai asas yang lebih biasa, jadi jangan terkejut jika beberapa kali pertama yang haid, tidak mempunyai kitaran lurus dicampur.

Sesetengah wanita yang baru sahaja melahirkan anak, mungkin juga riang dalam bulan haid pertama biasanya tidak memberikan isyarat. Selepas bulan pertama kemudian perkara menormalkan dan semua kerja-kerja sebagai kerap seperti sebelum ini. Apabila terdapat berterusan kelewatan haid adalah penting untuk meminta bantuan pakar sakit puan untuk menilai kes anda dan membuat diagnosis kelewatan haid.

Tips untuk haid lebih rendah

Dalam beberapa kes haid kelewatan boleh memang dihubungkan dengan kehamilan, tetapi pada orang lain ia boleh dikaitkan dengan pelbagai faktor dan tidak semestinya kehamilan dalam isu-isu hormon umum. Jangan gunakan ubat-ubatan tanpa nasihat doktor, ia boleh menjadi sangat berbahaya. Tetapi di sisi lain, ia menggunakan dan penyalahgunaan chazinhos resipi dari Nenek, mereka cenderung untuk bekerja dan tidak menawarkan risiko kesihatan.

Teh untuk menurunkan haid yang terlewat

Ok, bahawa keajaiban tidak wujud kita tahu, tetapi ada rahsia yang boleh bertindak seolah-olah keajaiban wujud! Ramai orang percaya bahawa penggunaan herba membantu turun haid, terutama teh daun pahit.

Terdapat juga beberapa farmaseutikal yang membantu mengawal haid, dengan perintah tetap yang ciclo.Já mendengar kayu manis chazinho untuk turun haid? Well, ia sebenarnya berfungsi dan menjadikan tempoh yang lewat turun oleh sihir! Menulis resipi dan sentiasa mempunyai ini muslihat ketika haid kelewatan!

tempoh tertangguh

teh kayu manis untuk haid lambat

Teh kayu manis telah digunakan bagi ramai wanita untuk mempercepatkan haid. Rempah digunakan untuk menyediakan minuman yang mengandungi ciri-ciri yang merangsang peredaran darah dan juga menyumbang kepada penguncupan rahim.

Beberapa faktor boleh menyebabkan haid terlewat dan tidak selalu kes kehamilan. Wanita itu mungkin mempunyai masalah hormon, tekanan, kebimbangan, gangguan makan atau beberapa masalah kesihatan yang lain. Untuk menyelesaikan isu itu dan menormalkan kitaran haid, dia boleh membuat taruhan pada penggunaan kayu manis. kayu manis memanaskan badan dan mempercepatkan peredaran, jadi ia sering digunakan untuk meningkatkan aliran haid. Walaupun merangsang haid, minuman tidak dianggap pengguguran. Walau bagaimanapun, wanita yang mencurigakan yang hamil perlu melakukan ujian farmasi sebelum mengambil teh, jika tidak, janin yang mendatangkan kecelakaan.

tempoh tertangguh

Bagaimana Membuat teh Cinnamon:

 •  1 cawan air
 • 5 batang kayu manis

penyediaan:

 • Menambah kayu kayu manis dalam secawan air mendidih.
 • Memadamkan dengan penutup dan membenarkan untuk memanaskan.
 • Apabila minuman itu adalah morninha hanya memaniskan dan menghabiskannya.

pemerhatian:

 • Untuk memperhebatkan ladang teh kayu manis, ia adalah bernilai menambah halia parut dalam persediaan.
 • Selain teh, kayu manis boleh digunakan dengan cara lain. Terdapat kemungkinan untuk menambah rempah dalam susu, kek, kek, bubur dalam coklat panas atau beberapa manis yang lain.
 • Cinnamon merupakan komponen yang sangat baik untuk kesihatan. Ia membantu rawatan selesema dan selesema, darah tinggi pertempuran, mengurangkan rasa keletihan, kemurungan pertempuran, dan meningkatkan kolesterol ulser merawat perut.

Ini chazinhos membantu cukup, melihat lebih banyak pancuran pendapatan untuk turun haid.

Kitaran haid lewat

Sesetengah kanak-kanak perempuan mempunyai cukup kitaran haid yang tetap, biasanya kitaran biasanya 28-28 hari, tetapi dalam beberapa kes kitaran boleh berbeza-beza 30-30, 35-35, ia bergantung kepada setiap orang, yang boleh menjadi normal dan untuk beberapa biasa, ia boleh dipertimbangkan untuk kitaran haid yang tidak teratur lain. Kelewatan beberapa hari dalam haid adalah normal, tidak ada sebab untuk panik. Buktinya adalah bahawa seorang wanita yang mempunyai kitaran super biasa, jika anda mempunyai tempoh lewat selama kira-kira 10 hari, ia masih dianggap normal, tanpa bukti apa-apa masalah kesihatan.

Tips untuk haid ditangguhkan ke bawah

 • Campuran tumbuhan lain membantu mengawal kitaran haid, seperti mugwort, basil rue, kunyit, daripada kamomil, pasli dan pennyroyal.
 • Satu kaedah menarik untuk mempercepatkan haid mengambil dos yang tinggi vitamin C.
 • Wanita itu perlu memohon memampatkan panas abdomen.
 • Ia adalah menarik untuk memasukkan batang dan daun saderi dalam makanan.

Anda mendapat soalan? Melihat siaran ini yang menunjukkan 15 sebab yang paling biasa kelewatan haid.